joi, 16 mai 2013

Actiune de ecologizare in Parcul IOR - 25 mai 2013, ora 10




Necesitatea acestei actiuni a rezultat din dorinta de a ne plimba in parc fara sa mai fim indignati de gunoiul din partea retrocedata a parcului. Aceasta parte retrocedata are functionalitatea de PARC. Si dorim sa ramana PARC!

 Dand un exemplu pozitiv in acest sens, speram ca si autoritatile sa se sesizeze cat mai repede si sa faca tot ce le sta in putinta pentru a  respecta dorinta locuitorilor Sectorului 3 - Bucuresti.

Toata lumea este binevenita la desfasurarea actiunii. Va rugam sa aduceti cu dvs. urmatoarele materiale necesare procesului de ecologizare:

- manusi,
- saci mari de gunoi,
- matura si faras.

Gunoiul va trebui  transportat la pubelele de gunoi. Vom avea la dispozitie cel putin o masina. Daca puteti veni cu o masina pentru a sustine aceasta cauza ar fi de apreciat.

De asemenea, din cauza faptului ca iarba este prea mare in anumite locuri, vom avea echipe care se vor ocupa cu cositul. Avem la dispozitie cel putin o coasa. Materiale cu care puteti contribui la aceasta actiune:

- muschii din dotare  si experienta :),
- coasa (clasica sau electrica),
- gresie pentru ascutit coasa.

O ultima actiune pe care ne-am propus-o in aceasta zi este vopsirea trunchiului copacilor. Materiale cu care puteti contribui la aceasta actiune:

- experienta si rabdare :),
- var,
- pensule.

Ne vom intalni la intrarea parcului de langa statia de metrou Titan, vis-a-vis de magazinul Titan.

Orice observatie sau sfat sunt binevenite!

Va multumim!
Prietenii Parcului IOR

(rezultatele obtinute le vom afisa pe blog in data de  26 mai 2013: http://prieteniiparculuiior.blogspot.ro/2013/05/rezultatele-actiunii-de-ecologizare-in.html)

16 comentarii:

  1. Si botnitele pentru zecile de caini care salasuiesc in spatele bisericii, cine le aduce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare persoana care doreste cu adevarat sa se implice va veni cu materialele necesare. Deci, stiti raspunsul. Multumim pt sustinere!

      Ștergere
    2. ce are sula cu prefectura?! Aceeasi legatura ca intre caini si (gunoaie+taierea ierbii), domnule crescator de caini pt bataie!! Prietenii parcului IOR, nu va mai obositi sa-i raspundeti unui taietor de frunza la caini ca acesta! Vedeti-va de evenimentele voastre frumoase. Cainii latra, ursul trece!

      Ștergere
  2. 1- eu nu am botnite pe acasa dar o sa aduc inca vreo 20 de maidanezi corciti cu pitbull sa mai egalam scorul....
    2 - la cum vad treaba e ca pe voi va finanteaza insasi compania de constructii sa faceti curat dupa seringile de drogati cu mainile a zeci de voluntari pe care voi ii (ne) considerati idioti utili si vreti sa va curete santierul inainte sa bagati oricum buldozerul.
    3- ca deja e retrocedat si retrocedat ramane deci cine vrea sa ajute la asa ceva???
    o sa distrugeti si ultimele locuri unde mai putem avea 50 metri de libertate cu tot cu maidanezii nostri si cu iarba cat graul plina de capuse.
    deci ce se intampla?
    nu mai aveti bani de rebu daca va permiteti sa mituti autoritatile si sa furati parcul ptr a face mall?
    plati-va singuri curatenia si coasele si gresiile !!!
    ce glume proaste mai faceti la adresa cartierului, vedeti sa nu vina toti cu pitbulache si lopeti si maturi speciale ptr spinarile voastre dragi cercetasi paltiti si mai bine protestati efectiv ptr anularea acestei gafe juridice facand cat mai greu parcul de utilizat baricadati-l nu pregatiti cu sapa si spinarile terenul ptr buldozerele deja de mult planuite si deja platite... :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ati fi urmarit toate anunturile noastre de pana acum ati fi observat ceea ce urmarim cu adevarat si anume pastrarea functionalitatii de parc. Inainte de a trage concluzii gresite, va rugam sa cititi inca o data scrisoarea pe care am adresat-o Primăriei Generale a Municipiului București, Primăriei Sectorului 3, Consiliului Local al Sectorului 3, Ministerului Mediului si dnei proprietar, Maria Cocor. O gasiti aici: http://prieteniiparculuiior.blogspot.ro/2013/04/scrisoarea-grupului-de-actiune-civica.html. Aceasta scrisoare s-a semnat de catre aproximativ 600 de persoane, in cadrul unui protest, la care cel mai probabil nu ati participat.

      Discutand cu autoritatile Sectorului 3 ni s-a spus ca nu au competenta legala sa faca curat in zona retrocedata, deoarece este proprietate privata. Intrucat pentru a ajunge in zona parcului amenajata de Primarie suntem nevoiti (noi, toti cetatenii care merg in pacr) sa trecem prin zona lasata in paragina, dorim sa facem aceasta actiune de ecologizare pentru binele comunitatii. (Este un fel de actiune de a da zapada la o parte din fata scarii, pe timp de iarna.)

      In paralel se va organiza si un protest, la care sunteti liber sa participati, daca dvs. considerati ca faptul de a aduna o hartie este degradant si mult prea obositor.

      Pe langa acest eveniment demaram si activitati in justitie de a anula retrocedarea. Daca aveti competente juridice, va rugam sa lasati un contact pentru a discuta pe aceasta tema.

      Sunteti invitat sambata, 25 mai 2013, in Parcul IOR cel putin pt o discutie (daca actiunea de ecologizare vi se pare prea istovitoare si nefolositoare).

      Va multumim si va asteptam sa reveni cu informatii si sfaturi ceva mai utile.

      Ștergere
    2. - Daca si in ce masura veti/ati obtinut autorizatiile necesare pentru a nu fi indiscret cu o ultima intrebare dubla si mai ales daca noi cetatenii care "facem curatenie din proprie initiativa" pe ceea ce este deocamdata cum ziceti si dvs si primaria (si legea deocamdata) "proprietate privata"
      -Conform legii ce pedepse riscam fiecare mai exact daca este vorba doar de doasar penal si amenda sau de inchisoare sau cum s-a autorizat aceasta actiune eventual anexati o copie scanata aici..................


      -ca sa nu mai lungim discutia si sa nu mai instigam oamenii la fapte penale si eventual despagubiri ulterioare celor care si asa sunt evident concerne mascate dupa fantome si "cocori". pe mana cui ne bagati cu buna stiinta si daca stiti ce riscati chiar dvs ptr aceasta instigare in cazul in care nu este autorizata conform tuturor normelor in vigoare ???

      Ștergere
    3. "Conform legii Legii nr. 60 din 23 septembrie 1991 (*republicata*) privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 888 din 29 septembrie 2004,
      ART 3. Nu trebuie declarate in prealabil adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile CULTURAL-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum si cele care se desfasoara in exteriorul sau in incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. "

      Curatenia tine de nivelul de civilizatie si cultura al unei comunitati. Nimeni nu este obligat sa vina. In primul rand vom face curatenie, noi, initiatorii acestei actiuni. Probabil nu va mai veni nimeni in afara de noi. Si sa fim seriosi, dati dvs un exemplu de amenda pt facut curatenie.

      Instigam oameni la fapte frumoase si responsabilitate. Conform legii acestea se rasplatesc cu multumiri, cuvinte frumoase si cand este un caz deosebit cu vreo medalie.

      Si ca incheiere, dupa cum am scris si in mesajul anterior, sunteti binevenit/a sa va alaturati comunitatii noastre in functie de competentele dvs: juridic, comunicare, organizare, IT, mass-media, administratie publica etc.

      Ștergere
    4. altii au facut-o cu mult inaintea noastra si nu s-au mai plans atata: http://www.youtube.com/watch?v=A5GryIDl0qY

      Ștergere
    5. ART 3. Nu trebuie declarate in prealabil adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile CULTURAL-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum si cele care se desfasoara in exteriorul sau in incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. "


      va pricepeti la intors cuvintele doar ca va dati singur raspunsul FATAL CU ACEASTA LEGE:
      mai sus nu se vorbeste de mers pe proprietatea cuiva si de facut de capul tau ceea cea vrei (fie ca e sau nu de interes civic restul parcului) acea zona a fost deja retrocedata si nu se aplica deloc legea cu care incercati sa ne induceti in eroare !!!
      legea se refera DOAR LA SPATII PUBLICE SI DE INTERES PUBLIC SAU PRIVAT IN NICI UN CAZ NU ZICE SA VIOLEZI PROPRIETATI PRIVATE CU GRESII, COASE SI CERCETASI CUM INSITGATI DVS !!!
      VA AFLATI IN INSTIGARE PUBLICA LA VIOLAREA PROPRIETATII PRIVATE MARCATE PRIN INSEMNE CLAR LIZIBILE PRIN INDUCEREA IN EROARE (a publicului de larga audienta) PRIVIND INCADRAREA JURIDICA A FAPTEI ca si a apartenetei actuale a spatiului in discutie...

      mai pe romaneste adica le spuneti tuturor (chiar pe un ton usor imperativ si superior) ca este raspunderea lor sa faca curat intr-un asa zis "spatiu public" si ca nu vor pati nimic pentru VIOLAREA PROPRIETATII PRIVATE cu furci topoare si coase... va urez succes dar unde riscati sa mergeti aveti mai deagraba nevoie de noroc... :))


      Ștergere
    6. Domnul Anonim ii apara prprietatea D-nei Cocor! O fi avocatul onorabile. Sa vina madam Cocor sa faca plangere impotriva cosasilor!!

      Ștergere
    7. Se strang o mana de oameni mai cu simtul raspunderii sa faca o actiune in folos public si se trezeste cate un terchea - berchea de Anonim1 care o da cu nu-i legal(unde scrie in lege ca-ti este permis sa faci curat?!), nu-i moral (e degradant sa faci curat), nu-s sanatos (curatenia dauneaza grav sanatatii!!). Cartite nenerocite care nu misca un pai pt vreo actiune civica incearca sa inabuseasca si ultima speranta de actiune civica! Asta sigur e un trepadus al Primariei sau al dnei Cocor. Rusine sa-ti fie Anonim1, care in loc sa-ti aduci contributia intr-o miscare civica - daca nu esti de acord cu ecologizarea, te-au rugat oamenii frumos sa te alaturi pe alte domenii, ca se vede ca te dai mare ca stii codul penal si civil - faci tot posibilul sa sperii oamenii ca sa nu se implice. De asta este in halul asta Romania, ca ne e frica sa ne spunem parerea in public! Romanii se ascund pe forumuri sub anonimat si isi varsa frustrarile in cel mai degradant mod posibil! Unde este demnitatea cetateanului?!

      Ștergere
    8. VIOLETA _GEORGETA24 mai 2013 la 13:16

      O varianta ar fi sa facem curat si sa venim cu copiii , nepotii, vecinii,samd si sa stam pe iarba pe paturi, sa ne jucam cu mingea, sa stam de vorba iar buldozerele daca Doamne fereste ar veni sa nu poata trece de noi.Daca am fi mai uniti nu s-ar intampla intr-o capitala europeana sa se strice un spatiu verde amenajat.

      Ștergere
  3. Va rugam sa veniti, impreuna cu dna Cocor pentru a va delimita proprietatea, intrucat aceasta proprietate nu este delimitata in prezent, avand functionalitatea de PARC (lasat in paragina). Acum am inteles de ce sunteti impotriva oricarei actiuni pentru pastrarea intacta a Parcului IOR. Multumimi pt clarificari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1- Da, trebuie sa recunosc ca sunt tentat macar de dragul fanteziei sa-mi asum rolul "avocatului doamnei cocor", cel putin in aceasta situatie. Sunteti prea multi de partea opusa si trebuie echilibrata blantza...
      2- Si da, probabil asteptam cu totii terminarea actiunii dvs de curatenie ptr ca apoi sa ne "delimitam proprietatea" din nou, de data asta nu numai prin anunturi din 50 in 50 de m cum spune legea ci direct printr-un mare zid etans de tabla inalt de 3m (care va delimita perimetrul continuu de jur imprejur, cu paza si poarta de acces ca orice santier).
      3- Atunci o sa fim curiosi sa vedem ce si cum aveti de gand sa mai "boicotati", deja am inceput sa scoatem bancile pentru pregatirea zidului ca dovada.

      REZULTAT SCONTAT?

      -Atunci nu veti mai trece zilnic ilegal cu totii "prin mizerie si maidanezi" pe proprietatea noastra sa va deranjeze estetic si moral, nu veti mai trece deloc si gata. (Oricum avem inregistrari cu cine ne violeaza proprietatea zilnic si deci o faceti fiecare pe riscul dvs in ultimul timp)
      -Cat despre amenintarile cu boicotarea santierului s-au notat bine... :)
      Avem solutii si chiar putem pune destula "convingere" in saptele supravegherii video non-stop, si daca veniti tot cu o petitie sifonata de 600 de cosashi (si aia scosi din burta) mai ganditi-va sa puneti niste zerouri si veti ajunge fix la cat veti avea DVS de plata domnilor... "Anonimi-X" :))

      PS
      Ne vedem in instantza domnilor...
      Spor la treburi acolo

      Ștergere
    2. FYI, domnilor sustinatori ai defrisarilor:

      "OUG 114/2007: „Art. 71. – (1) Schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor este
      interzisă, indiferent de regimul juridic al acestora."

      Ștergere
  4. Se strang o mana de oameni mai cu simtul raspunderii sa faca o actiune in folos public si se trezeste cate un terchea - berchea de Anonim1 care o da cu nu-i legal(unde scrie in lege ca-ti este permis sa faci curat?!), nu-i moral (e degradant sa faci curat), nu-s sanatos (curatenia dauneaza grav sanatatii!!). Cartite nenerocite care nu misca un pai pt vreo actiune civica incearca sa inabuseasca si ultima speranta de actiune civica! Asta sigur e un trepadus al Primariei sau al dnei Cocor. Rusine sa-ti fie Anonim1, care in loc sa-ti aduci contributia intr-o miscare civica - daca nu esti de acord cu ecologizarea, te-au rugat oamenii frumos sa te alaturi pe alte domenii, ca se vede ca te dai mare ca stii codul penal si civil - faci tot posibilul sa sperii oamenii ca sa nu se implice. De asta este in halul asta Romania, ca ne e frica sa ne spunem parerea in public! Romanii se ascund pe forumuri sub anonimat si isi varsa frustrarile in cel mai degradant mod posibil! Unde este demnitatea cetateanului?!

    RăspundețiȘtergere