duminică, 2 martie 2014

Mall construit pe teren furat Statului, în cartierul Titan al Capitalei.

De câteva săptămâni observăm lucrări febrile de construcţii în cartierul Titan din Capitală. Ceea ce era anunţat de ceva vreme acum ”a dospit”. Pe fosta Bază sportivă Spartac, se construieşte un mall.

Steagurile României şi ale UE flutură triumfător la intrarea în şantier. Muncitorii şi echipamentele sunt pe poziţii. Basculantele firmei ”Apolodor” cară pământ zi şi noapte. Dar Statul Român şi instituţiile Uniunii Europene ştiu oare că terenul în cauză a fost furat cu acte în regulă?

Noi credem că încă nu este totul pierdut, că trăim într-o ţară ce dispune de un stat de drept şi principii democratice şi ne aşteptăm la o reacţie normală, firească de autosesizare a autorităţilor: DNA, Parchetul, în faţa unei evidente şi de-mult-semnalate încălcări a legii.

Pe baza informaţiilor furnizate Prietenilor Parcului IOR de un fost moştenitor legal (ce încă se luptă în instanţă pentru drepturile sale) şi de la jurnalistul Geo Colgiu, considerăm necesar un scurt exerciţiu de memorie în legătură cu terenul de 8 (opt) Ha din Rebreanu, 4, unde acum se vrea mall (încă unul!).

Când veţi merge la cumpărături, la o cafea sau când veţi fi enervat de zgomotul, praful, poluarea de la traficul ce vine ”la pachet” cu noul mall, să vă aduceţi aminte de istoria ce stă în spatele construcţiei din baza Spartac.  Este una a unei perioadei negre din istoria României (retrocedările cu samsari imobiliari de la începutul anilor 2000) ce din păcate produce efecte acum.

Totul începe la 1903, atunci când avocatul Ivan Grueff câştigă la o licitaţie moşia Dudeşti-Cioplea (aşa se numea atunci zona cartierelor Titan-Balta Albă, N. Grigorescu).

Conform informaţiilor furnizate de un moştenitor (încă în viaţă) al unei părţi din fosta moşie, între anii 1920-1940 moşia Dudeşti-Cioplea este expropriată prin Decret regal. Este cunoscut faptul că după reîntregirea ţării de la 1918, Regele Ferdinand I a promis şi a realizat împroprietărirea veteranilor de război, a ţăranilor care au luptat în Primul Război mondial.
”(1) Imobilele preluate în mod abuziv de stat, de organizaţiile cooperatiste sau de orice alte persoane juridice în perioada 6 martie 1945–22 decembrie 1989, precum şi cele preluate de stat în baza Legii nr. 139/1940 asupra rechiziţiilor şi nerestituite se restituie în natură sau în echivalent, când restituirea în natură nu mai este posibilă, în condiţiile prezentei legi.” - Legea 10/2001
Asta înseamnă că legal un teren  nu poate face obiectul retrocedării dacă a fost naționalizat înainte de 1945.

O parte a moşiei Dudeşti-Cioplea ajunge la industriaşul Malaxa, cel cu Uzinele Malaxa (ulterior, în perioada comunistă ”Faur”). Nu se ştie exact câte terenuri mai erau în proprietatea lui Ivan Grueff în 1945, care erau aceste terenuri şi unde erau acestea amplasate.
”Cătălin Deaconescu (fost prefect al Capitalei 2007-2008, PNL):
C.D.: Întinderea dreptului de proprietate pe care-l revendică este dovedit doar cu acest act, din 1903?
Reporter: da  
C.D.: Este foarte surprinzător pentru că între 1903 şi perioada postbelică este o diferenţă foarte mare de ani şi se putea întâmpla orice cu autorii domnului respectiv. Puteau vinde, se putea concesiona, puteau fi expropriaţi, puteau pierde în diferite moduri averea sau se putea ca acest patrimoniu să fie redus.” - Sursa: G. Colgiu blog
Între anii 1945-2004 terenul din Rebreanu 4 a fost în proprietatea Statului şi a făcut obiectul unor investiţii ale Statului Român (desecare, baza sportivă, utilităţi).

În anul 2004 baza Spartac din Titan a fost retrocedată:  Vă prezentăm în exclusivitate documentul pe baza căruia s-a făcut retrocedarea terenului de pe Rebreanu 4, unde acum se construieşte mall. Spunem ”în exclusivitate” pentru că sursa iniţială, ziarul Foaia Transilvană a şters de pe site articolul respectiv, a ascuns toate informaţiile cu privire la retrocedări. Din fericire avem o copie a articolului.



Interesant este că noi am salvat articolul în septembrie 2013 iar în iarnă au început lucrările la noul mall. În februarie 2014 deja articolul cu documentele ”retrocedării” dispăruseră de pe site-ul ziarului Foaia Transilvană. 

Să revenim însă la terenul de 8 (opt) Ha din Rebreanu 4 (fosta bază Spartac). Nu suntem singurii care se întreabă: Cum este posibil ca un singur bătrânel de peste 80 (optzeci) de ani să solicite retrocedarea mai multor proprietăţi imobiliare (terenuri) chiar în mijlocul Capitalei şi culmea, chiar să i se acorde?

Stau şi acum prin tribunale cauze nesoluţionate cu mize mult mai mici (probabil se aşteaptă dispariţia fizică, naturală a moştenitorilor) iar un simplu bătrânel obţine teren după teren în Sectorul 3.

Povestea post-comunistă a terenului din Rebreanu 4 începe în anul 2001. Atunci Romalo Ioan Dan Eduard solicită, ţineţi-vă bine de scaune, ”toate terenurile libere din sectorul 3 al Capitalei”. Modest bătrânelul!
Bineînţeles că nu îl bagă nimeni în seamă timp de trei ani, până când, brusc, se hotărăşte şi cedează o parte din drepturile sale litigioase unei bunicuţe cu 10 ani mai tânără. Este vorba de Maria Cocoru. Deja samsarii au intrat pe fir.

"Eu, Romalo Eduard Ioan Dan, în calitate de unic moştenitor al imobilelor şi terenurilor situate în Bucureşti (fosta Moşie Dudeşti-Cioplea) cedez definitiv şi irevocabil numitei Cocoru Maria toate drepturile ce le deţin pentru imobilele şi terenurile ce pot fi revendicate în natură şi se află în patrimoniul Primăriei Municipiului Bucureşti (...) mai puţin imobilele situate în Bucureşti, Str. Liviu Rebreanu nr. 4 (sublinierea noastră), Sector 3, Str. Ilioara nr. 15, Sector 3 şi Str. Ilioara numerele 16, 16A, Sector 3, ce fac obiectul altor dosare depuse la Primăria Municipiului Bucureşti." Act notarial 20 august 2004, BNP Rodica Coliban, Sursa: G. Colgiu blog.
Cedează o parte din drepturile sale litigioase pentru că aşa este practica uzuală a samsarilor (lasă o parte din terenuri proprietarului şi îi facilitează obţinerea documentelor) iar ca prin farmec, în noiembrie 2004 îi este acordat terenul de la Baza Spartac (vezi documentul de sus datat 26.11.2004).

Deci 3 (trei) luni a durat obţinerea a 8 Ha de teren în mijlocul Capitalei, pe Rebreanu 4. Trei luni în care, în regim de urgenţă, Comisia pentru aplicarea legii 10/2001 decide favorabil retrocedarea bazei sportive Spartac. Credem că este un record absolut al autorităţilor administrative şi judecătoreşti din România!

Nu va fi greu pentru procurorii anti-corupţie să refacă drumul documentelor, sunt destule piste în documentul de mai sus, inclusiv numele expertului ce a realizat expertiza extrajudiciară, etc.

Aţi obosit? Mai avem. Saga terenului din Rebreanu 4 (fosta bază sportivă Spartac) nu se termină aici pentru că Romalo Ioan Dan Eduard, bătrânelul proaspăt împroprietărit în mijlocul Capitalei, se hotărăşte să vândă terenul de 8 (opt) Ha unui anume Sorin Tuţă, în ianuarie 2005:

”Romalo Eduard Ion Dan vinde numitului Tuţă Sorin terenul în suprafaţă totală de 82.229 mp din acte şi 82.229 mp. din măsurătorile cadastrale, teren situate în intravilanul Municipiului Bucureşti, B-dul Liviu Rebreanu nr. 4 (...). Terenul a fost dobândit de mine, vânzătorul, ca fiind bun propriu, prin restituire în natură, în baza Dispoziţiei 3544/2004 eliberată de Primăria Municipiului Bucureşti (...)Preţul vânzării este de 465.000 euro (...), sumă pe care eu, vânzătorul, declar că am primit-o în întregime de la cumpărător azi, data autentificării actului.” Act notarial, 12 ianuarie 2005, BNP Rodica Coliban. Sursa G. Colgiu blog.
8 (opt) Hectare de teren pentru 465.000 euro. Sorin Tuţă, este un excelent ”negociator”, practic a cumpărat teren intravilan în Bucureşti, în sectorul 3 al Capitalei, cu toate utilităţile, lângă Parcul IOR cu doar 5,65 euro/metru pătrat. Dl. Tuţă însă a dat lovitura în acelaşi an  când vinde terenul proaspăt cumpărat către o firmă irlandeză, Caelum Development: 52 de milioane de euro. Dl. Tuţă is the best!


Dear president David Sharkey, I'm just wondering: Are you aware of the scam?

Suntem convinşi că nu se poate scăpa basma-curată în cazuri de acest gen decât dacă dl. Tuţă contribuie  unde trebuie, credem însă că trebuie să mai fi rămas şi dumnealui cu câteva milioane bune de euro în urma afacerii. Stau şi mă întreb: DNA, procurorii Statului român, l-au filat până acum pe dl Tuţă? Au urmărit până acum traseul banilor dl Tuţă? Follow the money guys!

Oriunde s-ar fi dus banii domnului Tuţă Sorin, nu toată lumea a fost mulţumită, să vedem ce spune fostul prefect de Bucureşti, Cătălin Deaconescu (PNL):
”Actele solicitate pentru dobândirea calităţii de moştenitor sunt foarte complexe şi greu de adunat de un simplu petent. Tot felul de acte din arhivele Naţionale, tot felul de situaţii, de anexe, acte de vânzare-cumpărare din perioada interbelică. Aceste acte sunt foarte greu de obţinut de un om obişnuit de la deţinătorii de arhivă” Sursa: Investigaţie G. Colgiu blog
Deci încă o pistă sigură pentru autorităţile ce trebuie să investigheze cazul: Arhivele Naţionale. Orice astfel de reţea de retrocedare are nevoie de om la Arhivele Naţionale, altfel documentele sunt aproape imposibil de obţinut.

Dragă DNA, dragi procurori, aveţi următoarele piste:
1. Membrii comisiei de retrocedare + ing. Oniţiu Adrian, cel care a realizat expertiza extrajudiciară, după cum este pecizat în documentul de mai sus;
2. Îl aveţi pe dl Tuţă Sorin. A luat 52 de milioane de euro de la irlandezi. A plătit în stânga şi în dreapta pentru afacerea asta. Trebuie urmărit traseul banilor;
3. Arhivele Naţionale: Acolo sunt persoane care cu asta se ocupă/s-au ocupat sunt posibile şi falsificări de documente la mijloc.

În încheiere vă prezentăm lista cu toate terenurile cedate de Romalo Eduard Dan către Maria Cocoru şi care au fost retrocedate.



Însumând suprafața terenurilor retrocedate, la prețurile actuale ale terenurilor din Capitală, credem că Statul român are un prejudiciu de peste 100 (o sută) de  milioane de euro.  Cu acești bani s-ar fi putut  construi 2-3 spitale ultramoderne, 20-30 de școli/grădinițe, dotate performat, 2-3 universităţi, la fel, la cheie.

La sfârșit vrem să transmitem un mesaj clar către dezvoltatorii Park Lake Plaza: Nu suntem de acord cu această investiție și vom boicota activitatea mall-ului. Practic nu vom cumpăra nimic de acolo conștienți de faptul că întreaga investiție a fost realizată în urma unei escrocherii din care Statul român (adică tot noi cetățenii) suntem singurii perdanți.
Facem încă un apel (dacă mai este necesar) către autoritățile Statului român: Dragi autorități, investigați ”retrocedarea”!

39 de comentarii:

  1. VREM MALL SA SE FACA MALL!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să se facă, sigur, dar să se facă în mod corect, fără a crea nici un prejudiciu Statului român ori cetăţenilor.

      Ștergere
    2. ne-am saturat de pitzipoance si de baietzi "jmecheri" si incultzi de mall mai Anonim, probabil ca si tu esti unul/una dintre ei daca doresti sa se faca mall acolo.

      Ștergere
    3. mai anonimule....RAMAI IN ANONIMAT!

      Ștergere
    4. Anonim este ori un om platit sa zica asta ori un spalat pe creier.

      Ștergere
  2. din pacate nu cred ca se va intampla ceva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În orice stat democratic autorităţile investighează dacă sunt cazuri de suspiciuni de fraudă. Ne place să credem că trăim într-un stat democratic.
      Cu autorităţile Statului lângă noi sau nu, noi cetăţenii trebuie să ne facem datoria civică şi să aducem la cunoştinţa autorităţilor dorinţa noastră.

      Ștergere
    2. Daca ne implicam, sunt sanse sa se intample ceva. Daca ii lasam sa ne fure, cu siguranta nu se vor opri

      Ștergere
  3. Protestam degeaba, daca din furaciuni ies bani, nu ne ia nimeni in seama. Institutiile statului sunt ale smecherilor de la putere, deci nu vor misca un deget.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şmecherii se mai ceartă şi ei între ei ;-) şi uite aşa se aplică legea :-)

      Ștergere
    2. Lasati conceptiile negativiste si resemnarile. Pentru ca ei nu se vor resemna ci vor fura in continuare, pana cand vom pune piciorul in prag. Daca gandeau toti ca tine, acum se facea proiectul de la Rosia Montana

      Ștergere
  4. nu vedeti cine a semnat ca primar pt retrocedarea terenului? ce nu va este clar? batranelul a fost bagat la inaintare, normal....banii mai mult ca sigur ca au ajuns la cine trebuie ;) Prietenii parcului IOR, de ce nu va adresati televiziunilor, spre exemplu Antena 3 cu siguranta ca ar fi interesata de acest articol. Pe blogul asta nu stie nimeni sa intre si sa citeasca ce ati scris voi si ce acte ati atasat. Si nici eu nu doresc sa se construasca mall acolo, puteau mai bine sa extinda parcul si sa-l faca mai mare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vrem să aruncăm cu pietre în direcţii politice pentru a nu se interpreta. Acţiunea noastră este strict civică iar toate informaţiile de aici sunt disponibile pe internet de ani buni. Pe noi ne miră această indolenţă a autorităţilor şi am mai făcut o încercare, am mai tras odată semnalul de alarmă. Credem că este posibilă restabilirea dreptăţii dacă luăm poziţie la unison, pănă la urmă Statul suntem noi!

      Ștergere
    2. din pacate, daca nu va veti adresa televiziunilor ca sa mediatizeze cazul, nu cred ca va auzi cineva vocea voastra....ma mult ca sigur ca insasi retrocedarea a fost o chestiune politica, asa ca nu vad care ar fi problema sa trageti si acolo un semnal de alarma. Pana la urma cati oameni credeti ca vor citi ce ati scris aici pe sait si cati vor auzi daca se distribuie la tv....clar ca infinit mai multi! Doar asa se vor lua masurile legale pe care le asteptati. Altfel....cainii latra, ursul trece....Bafta!

      Ștergere
    3. Amy, fiecare dintre noi avem rol activ în mediatizarea cazului. În caz extrem vom promova o boicotare a mall-ului. Pur și simplu nu vom merge acolo și va avea soarta celuilalt mall intrat în faliment, de la Eroii Revoluției.

      Ștergere
    4. In cartierul TITAN nu sunt destule magazine??? La gura de metrou TITAN este deja acum renovat .. la fost big Titan este MEGA IMAGE ..la 100 metrii este LIDEL .. la 500 metrii AUCHAN TITAN ... ASTA IN LINIE DREAPTA PE LINIA DE TRAMVAI ... NU MAI VORBESC ZONA MINIS ..SI ACOLO MAGAZIN UNUL DUPA ALTUL ..


      Ștergere
    5. da, dar pana cand nu veti merge sa cumparati de la noul mall, acesta va fi deja construit si nu se va mai putea face nimic. Chiar daca da faliment o sa ramana betoanele. Asa mai era totusi o oaza de verdeata. Bine sunt chiar idioti ca fac mall acolo in conditiile in care cel de la Eroii Revolutiei s-a transformat in cladire de birouri si Liberty Center e pe duca si el, nu mai are mult si va avea aceeasi soarta. Ma asteptam sa faca blocuri acolo sau vile, nu mall. Oare ce banca i-a finantat? Alti cretini, pt ca pe constructii nu se mai finanteaza nimic, au ramas atatea complexe rezidentiale neterminate pt ca bancile le-au taiat finantarile. Deci e clar, cine construieste mall pe praful asta are pile mari peste tot. Doar presa il mai poate opri pana nu e prea tarziu.

      Ștergere
    6. Amy, presa suntem noi, fiecare dintre noi :-) Prea mari speranțe în presa centrală nu ne punem, și-a pierdut de mult integritatea. Drept dovadă că articolul din ziarul ”Foaia Transilvană” unde erau prezentate inițial documentele, a dispărut subit odată cu începerea lucrărilor la mall-ul din Titan.

      Ștergere
  5. Ar trebui facuta o petitie, o demonstratie, altfel acest proiect va merge nestingherit inainte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mergem și mai departe dacă este cazul. Sperăm ca până acolo autoritățile Statului român să emită o poziție oficială cu privire la modul în care s-a făcut retrocedarea. Cineva trebuie să-și asume răspunderea și să spună ”Da, retrocedarea a fost făcută legal.”

      Ștergere
  6. Avem fata de UE 3 cacati de parcuri in marile orase , pastrati parcurile !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deși exprimarea dvs. este cam directă, ca să nu spun mai multe, da, în principiu aveți dreptate :-)

      Ștergere
  7. NU MAI PIERDETI TIMPUL , MEDIATIZATI CAZUL PRIN POSTURI TV . , ALTFEL NU O SA REUSITI SA II OPRITI . IAR IDEEA CA NU O SA CUMPARATI NIMIC DIN ACEL MALL , NU E MARE BRANZA . SANTIERUL PENTRU CONSTRUCTIA ACELUI MALL O SA DISTRUGA FRUMUSETEA ACELUI PARC SI VA MAI ALEGETI SI CU O CLADIRE PLEASCA IN FATA CASELOR DVSTRA . DACA VRETI SA TAIATI RAUL , TAIATI-L DIN RADACINA . SI CAT MAI REPEDE POSIBIL . PASTRATI PARCUL ASA CUM ESTE , O OAZA DE LINISTE , UN COLT DE NATURA . MALL-URI PESTE MALL-URI , LOCURI UNDE SE SPALA BANII , ASTA ESTE OPINIA MEA .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranţă, dacă mall-ul se va realiza, boicotul este următorul pas. Noi însă sperăm că autorităţile Statului român vor veni cu o poziţie oficială legată de modul în care s-a realizat retrocedarea.

      Ștergere
  8. Cainii latra caravana trece si se mai si, scuzati, ușurează pe noi!
    Pana nu-i vom trage noi in țeapă, ei vor continua, nestingheriti, sa (ne) dea țepe!
    S-i mai si doare in...țepe!
    Trist, stiu, dar ingrozitor de adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cum au mai zis si alti..... fara media nu avem putere. Degeaba tipam noi pe blog sau chiar si in strada sa iesim ca nu facem absolut nimic. Pana nu se mediatizeaza cazul nu se va rezolva nimic. Oricum sforile sunt trase de nenea Traian Basescu pe care noi l-am votat. El a semnat actul de retrocedare el este la conducere acum si nimeni nu poate sa il traga la raspundere pt ca el I-a numit in functie pe multi de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Deci despre ce vorbim!? Poate Antena 3 care mai stie cu ce se ocupa dl Traian Basescu ne poate ajuta dar in rest nu prea se baga nimeni ca deh fiecare isi tine de scaunul de sub fund. Tot respectul pt cei care au gasit actele acestea si care vor sa faca ceva in privinta asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am făcut mare lucru, doar am pus cap la cap informații care există de ani buni pe internet. Noi vă mulțumim oricum :-)

      Ștergere
  10. Desi nu sunt de mult timp in Bucuresti,locuind in apropiere,merg des in parcul IOR. Cand am auzit ca vor sa-l incarce cu un mall,am fost stupefiata! Ce mall ne mai trebuie? Sunt destule! Noi avem nevoie de spatii verzi,de oxygen.Vreti sa ajungem niste zombie,cu poluarea care exista in Bucuresti. Trebuie cu orice pret sa salvam IOR-ul! Nu trebuie sa va descurajati,zicandu-va ca ei fac ce vor! Fac ce vor, pentru ca noi nu luam atitudine! Daca am fi mai uniti si mai hotarati,nu si-ar permite sa faca atatea porcarii!

    RăspundețiȘtergere
  11. Se lucrază de zor la un nou mall și țăranii români nu au unde vinde legumele. Rușine guvernanților corupți!

    RăspundețiȘtergere
  12. Încă un mall! Băi nene nu se mai satură ăștia?

    RăspundețiȘtergere
  13. Mesaj din ”teren” de la Marian P.: ”Prin anul 2000 a venit un individ cu o geanta de dosare cautand sa ma "racoleze" in aceasta recuperare a terenului din parc. Discutand cu el am aflat ca lucrase la Arhivele nationale iar sotia lui era grefier la o judecatorie. Atunci mi s-a parut o tentativa de excrocherie... Dupa care am aflat ca s-a dus la fostul primar Plesca si cred ca a "rezolvat", pentru ca intr-un an a aparut un PUZ facut si aprobat de Consiliul Local -majoritate PSD atunci- in care aceasta parte a lacului prevedea constructia a mai multor blocuri de 4 etaje cu destinatie birouri. "Lucru foarte bun pentru comunitatea"...cum spunea Plesca in campania electorala din 2004, pe care a pierdut-o cu brio. Fane Dumitrascu fost parca arhitect sef nu este strain de afacere, dupa cum am auzit. Am auzit lamentarile lui Robert Negoita...dar si el este parte in afacere doar sunt toti in acelasi partid si chestiile astea le discuta la sediul lor.”

    RăspundețiȘtergere
  14. Daniela Bedrule11 iulie 2014 la 11:04

    aveti perfecta dreptate trec aproape zilnic prin fata viitorului Mall ,si este o mare porcarie distrugem totul Mall langa un parc in ce tara normala la cap se mai intampla ast?
    de ce la ei este interzis si la noi este acceptat cu mare larghete?tocmai ce am ascultat la tv Bucurestiul produce prin diverse lucrari anopoda peste 500 de tone de praf daca am retinut bine pe an !!!!!!!!!!!!!!!!asta insemna un "genocid"sanitar si ecologic mai cu perdea!
    se ditrug spatiile verzi cu buna stiinta si in curand ne vom plimba cu copiii si nepotii cu masca si oxigen pe fata ,credeti ca este normal asa ceva ?inmultirea asmaticilor ,a celor cu cancer de plaman ,a alergicilor nu este un semnal de alarma ptr oficialitatilor bucurestene?dl primar Negoita are u plan bine pus la pct de a distruge singura oaza verde din sectorul 3 din cate observ ,la fel se intampla si cu parcul Tineretului !am aflat ce vor face in patratele de pe spatiile verzi "toilette " :) ca nu erau suficiente cele ecologice te crucesti nu alta ,acum nu voi vedea adulti barbati luand ca reper un pom ptr a se usura sau copiii cu mamci care fac aceleasi chestii si cand le zici ceva le sare "mustarul".U popor needucat (auziti dea de 3 ori bacalaureatul) :(,bolnav este cel mai usor de condus exact ca o turma de oi !mare pacat de ce s-a realizat prin suferinta unor oameni pe timpul impuscatului si a comunismului i general cand noi generatie actuala si cea viitoare facem tot posibilul sa distrugem !

    RăspundețiȘtergere
  15. Din păcate clasa politică românească are un sigur gând: să facă bani pentru ei și pentru partid. Cetățenii sunt pe ultimul lor sau nu există. Suntem roboți de votare pentru ei în lipsa unei alternative. Sigura soluție de ieșire nu o văd decât prin implicare directă a cetățenilor în procesul politic.

    RăspundețiȘtergere
  16. ba tarane livu negoita face mallul ala a retrocedat terenul cu videanu

    RăspundețiȘtergere
  17. De ce nu ? A, da, asa este. Ar trebui sa taiem niste copaci pentru asa ceva si nu corect.

    RăspundețiȘtergere
  18. daaa... ar treebui sa se faca ceva in legatura cu asta !!! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Primul lucru: Nu vom vizita mall-ul!

    -----Mesaj original-----
    De la: "Disqus"
    Trimis: ‎24.‎05.‎2015 1:40
    Către: "prieteniiparculuiior@gmail.com" Subiect: Re: Comment on Prietenii parcului IOR: Mall construit pe teren furat Statului, în cartierul Titan al Capitalei.
    "daaa... ar treebui sa se faca ceva in legatura cu asta !!! :)" Settings

    A new comment was posted on Prietenii Parcului IOR



    ciprian (Guest):
    daaa... ar treebui sa se faca ceva in legatura cu asta !!! :)
    6:40 p.m., Saturday May 23 | Other comments by ciprian

    Reply




    Moderate this comment by email
    Email address: skater_look@yahoo.com | IP address: 109.102.237.226 Reply to this email with “Delete”, “Approve”, or “Spam”, or moderate from the Disqus moderation panel.








    You're receiving this message because you're signed up to receive notifications about activity on threads authored by PrieteniiParculuiIOR. You can unsubscribe from emails about activity on threads authored by PrieteniiParculuiIOR by replying to this email with "unsubscribe" or reduce the rate with which these emails are sent by adjusting your notification settings.

    RăspundețiȘtergere